Opcirkelen in de Bouw! op Building Holland

Van 9 tot 11 april vond ‘Building Holland’ plaats, het 3-daagse innovatie event voor de bouw- installatie en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI Amsterdam en trekt 15.000 bezoekers en 250 standhouders. Het project ‘Opcirkelen in de Bouw!’ was hierbij aanwezig.

Door een ronde tafelbijeenkomst met stedenbouwkundigen Amsterdam en Cirkelstad verkenden we de meerwaarde van het project voor de praktijk en concretiseerden we de onderdelen voor verder onderzoek.

Het uniforme beeld van het project werd gedeeld met het grote publiek middels een podiumpresentatie. De verschillende onderdelen werden toegelicht en de groep van stakeholders te vergroot.

Na de presentatie waren onderzoekers aanwezig om prangende vragen te beantwoorden. Door speeddates werd kennis gedeeld per werkpakket.

Opcirkelen in de Bouw! komt voort uit een call van de Nationale WetenschapsAgenda en is gericht op het versnellen van de transitie naar Circulaire economie in de bouw, met een focus op waardevol (her)gebruik van secundaire producten en materialen, door digitaal inzicht, en de ontwikkeling van indicatoren en businessmodellen. 12 partners werken hierin samen: TNO, Avans Hogeschool, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, RIVM, TUDelft, The New Makers, De Groene Jongens, Madaster, Cirkelstad, Rothuizen, Heijmans, EIB.

Voor meer info over het project ‘Opcirkelen in de Bouw!’ kunt u contact opnemen met Karen Janssen.