14 juli Waalre in Dialoog: Tegenkracht

Een boeiende avond met sprekers en debat over Tegenkracht. Wat is de rol en het effect van tegenkracht in de huidige tijd? Deze vraag wordt vanuit historisch, economisch én persoonlijk perspectief onder de loep genomen. Luister en spreek live mee in de Agnus Dei-kerk, of via livestream.

Deze Waalre in Dialoog is niet voor niks op 14 juli. In 1789 werd op deze dag in Parijs de Bastille-gevangenis bestormd, het startpunt van de Franse Revolutie, de opstand tegen de monarchie. Het was een moment in de geschiedenis dat de kracht van ‘tegenkracht’ zichtbaar werd. Vandaag de dag zijn thema’s als ‘vertrouwen in de politiek’, ‘kloof tussen burger en politiek’ en ‘verschillende waarheden’ zeer actueel. Is er een nieuwe ‘tegenkracht’ gaande?

In samenwerking met de Bibliotheek Waalre, Volksuniversiteit Waalre en boekhandel Van Piere gaat Waalre in Dialoog op woensdag 14 juli in op het thema ‘Tegenkracht’. De gasten zijn Godelieve Spaas, Erna Charbon en een panel van betrokken waalrenaren. Ramsey Nasr was met zijn boek ‘De Fundamenten’ een belangrijke inspiratiebron om tot deze Tegenkracht-avond te komen.

Klik hier voor meer informatie over het programma en aanmelding.