Continu verbeteren in de verpleeghuiszorg: respondenten gezocht!

Vanuit het lectoraat Improving Business van Avans Hogeschool doen Tom van Velzen en Rolf de Vries onderzoek naar de relatie tussen de kenmerken van een lerende organisatie en het succesvol implementeren van continu verbeteren in de verpleeghuiszorg. Eerder onderzochten zij de oorzaken van het onvoldoende standhouden van Lean implementatietrajecten binnen de verpleeghuiszorg. Er zijn gelukkig goede voorbeelden gevonden, maar ook trajecten waar nog winst te behalen valt. 

Enquête

Belangrijke input voor dit vervolgonderzoek wordt opgehaald via een online-enquête op drie verschillende niveaus binnen verpleeghuizen:

  • directie / locatiemanagement
  • middenmanagement
  • uitvoerenden

Werk je binnen de verpleeghuiszorg of heb je contacten binnen deze sector? Dan kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek door de enquête in te vullen en uit te zetten binnen je eigen organisatie, of te delen met andere organisaties!

De onderzoekers nodigen je van harte uit om contact op te nemen en de link naar de enquête op te vragen.

Wat levert het op?

Alle antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. Deelnemende organisaties hebben echter de mogelijkheid een score op te vragen die inzicht geeft in het eigen niveau van leren en continu verbeteren. Dit kan vervolgens worden afgezet tegen de totaalscore van de deelnemende organisaties.

Daarnaast levert het onderzoek belangrijke bruikbare informatie op voor de verpleeghuiszorg in het algemeen. 

Contact

Wil je meewerken aan het onderzoek, heb je vragen of behoefte aan extra toelichting? Laat dan je gegevens achter via dit formulier. De onderzoekers nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt ook bellen of mailen:

Docent AVD Bedrijfskunde / Onderzoekers lectoraat Improving Business Avans Hogeschool