In gesprek over goed voorouderschap: Aftermovie Shift Talks 2021

Van 15 tot 21 november vond de eerste editie van Shift Talks plaats. Internationaal bestsellerauteur Roman Krznaric sprak in zijn keynote over goed voorouderschap. In gesprekken, workshops en discussies werd verder gesproken over zijn ideeën.

Aftermovie Shift Talks 2021

Hoe worden we goede voorouders? Wij zelf, onze leiders, onze bedrijven? Deze vraag stond centraal tijdens de eerste editie van Shift Talks. In de dagen na Roman Krznaric’s speech gingen bijzondere gasten zoals Jan Terlouw, Sylvana Simons en Jeroen Smit in diverse talks en discussies in op de ideeën van de hoofdgast.

Kapitalisme en Klimaat

Wat is er voor nodig om bedrijven zich als goede voorouders te laten gedragen? Bij Avans Hogeschool gingen Herman Wijffels, Godelieve Spaas en Jeroen Smit met elkaar en het publiek in gesprek.

Foto’s: Ben Nienhuis

Over Shift Talks

Shift Talks is een meerdaags event van Huis73, georganiseerd in ‘s-Hertogenbosch. Centraal staat altijd een dwarse denker van internationale allure die de wereld de weg wijst in maatschappelijke thema’s van deze tijd, zoals klimaat, democratie, economie en technologie.

In de dagen daarna pakken schrijvers, denkers of politici uit heel Nederland de handschoen op. Ze reageren in diverse gesprekken en discussies op de ideeën van de hoofdgast. Samen met Avans Hogeschool en Tilburg University werkt Shift Talks aan speciale studentenprogramma’s.

Shift Talks vraagt daarnaast kunstenaars om het jaarlijkse onderwerp artistiek te verbeelden, beleefbaar en tastbaar te maken. Shift Talks vormt zo jaarlijks een kompas voor de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, voor een nieuwsgierig publiek, dat om antwoorden verlegen zit over de richting van de toekomst.