Inspiratie avond vanuit de ruimte tussen kunst en ondernemen

Graag nodigen we je uit voor een speciale inspiratieavond voor startups en scaleups in het Stedelijk Museum op dinsdagavond 15 maart.

Foto: Stedelijk Museum

De avond bouwt voort op de zevendelige podcast-serie De Tussenruimte, waarin Godelieve Spaas met kunstenaars en ondernemers in gesprek gaat over de nieuwe economie. In de ruimte tussen kunst en ondernemen ontstaan beelden, vragen, mogelijkheden en reflecties op de economie van vandaag en morgen. Tijdens deze avond ontmoeten verschillende mensen uit de podcast elkaar en worden de thema’s uit de podcast verder uitgediept.

De economie is van ons allemaal. Toch lijken we dat soms te vergeten. We geven het denken erover uit handen aan economen en overheid. Terwijl we best vraagtekens kunnen zetten bij de uitgangspunten van de huidige economie – Oneindige groei? Focus op geld? Exploitatie van mensen en aarde? Kunst kan onze blik verruimen en ons vernieuwende inzichten op de hedendaagse maatschappij geven. 
Godelieve Spaas – Lector Nieuwe Economie aan de Avans Hogeschool, maakte de podcast-serie als Artist in Residence in samenwerking met het Rabo Art Lab. 
Op deze avond gaat zij in gesprek met verschillende pioniers uit de podcast, zoals Navid Nuur (kunstenaar), Marc Hakvoort (CEO van Hak4t Group), Geert van der Veer (Herenboeren) en Arne Hendriks (kunstenaar), op zoek naar ‘onconventionele’ ideeën voor een nieuwe economie.

Stedelijk Museum directeur Rein Wolfs zal de avond inleiden door de relevantie van de nog te openen tentoonstelling It’s Our F***ing Backyard. Designing Material Futures toe te lichten; met hun innovatieve ontwerpen dragen de makers bij aan oplossingen voor de klimaatcrisis.

De avond wordt afgesloten met een borrel in Museumrestaurant TEN.

Bezoek de website van het Stedelijk Museum voor meer informatie, kaarten en het programma.