Integrated Reporting and Education for Sustainability (INTERGRES)

Een nieuw internationaal project van het lectoraat Finance & Accounting
19 en 20 september hebben Tom Vos, Marjolein van der Kaa en Marleen Janssen Groesbeek van het lectoraat Finance & Accounting vier Europese universiteiten ontvangen in Breda. Het gaat om de University College Ghent (BE), University Catholique de Lille (FR), University of Bologna (IT) en TU Dublin (EIR).

We spraken met elkaar over de mogelijkheden om samen te werken op het gebied van het ontwikkelen van onderwijsmateriaal over Integrated Reporting and Human capital. Tijdens de bijeenkomst heeft iedereen een pitch gehouden over zijn eigen universiteit, lokale ontwikkelingen op het gebied van Integrated Reporting en de mogelijke bijdrage in het op te zetten internationale samenwerkingsproject.

Eén van de conclusies was dat alle universiteiten sustainability hoog in het vaandel hebben staan. Verder bleek dat alle landen de nieuwe Europese richtlijn voor het rapporteren over niet financiële zaken op verschillende manieren inkleuren. Er is duidelijk behoefte aan onderwijsmateriaal over Integrated Reporting om de financials van de toekomst future-proof op te leiden.

De tweedaagse bijeenkomst heeft de basis gelegd voor de start van het nieuwe Europese project. Alle partners gaan cases ontwikkelen over Integrated Reporting en Human capital. In het voorjaar zal het lectoraat een subsidie aanvraag doen bij de Europese Unie.

Naast de bovengenoemde universiteiten zijn ook de Reykjavic University (IS) en Liverpool Hope University (UK) geïnteresseerd om aan te sluiten bij het samenwerkingsverband.