Kick-off project Circular Cotton Cascade

Op 17 september vond de kick-off plaats van het SIA RAAK mkb project Circular Cotton Cascade

In dit project werkt ESB samen met een consortium van Nederlandse en Indiase bedrijven uit de gehele textielketen om de werking van een katoencascade -een regeneratief, circulair systeem van katoenzaad tot worteldoek- te onderzoeken en op te tekenen. De nadruk ligt zowel op onderzoek naar de technische haalbaarheid van de katoenvezel als op de ontwikkeling van collaboratieve bedrijfsmodellen. 

Na een korte introductie door projectleiders Karen Janssen en Sanne van den Dungen stelden 
de 13 partners zich voor. Vervolgens gaf Katja Hansen een introductie over de Cradle-to-Cradle/Cascading thematiek.   

Samen werd vervolgens gekeken naar de aanpak van het project en het workshop programma. 

Na afloop werd er in een informele sfeer nader kennis gemaakt met elkaar. Al met al een geslaagde start van het project Circular Cotton Cascade.  


Circular Textile Days

Voorafgaand aan de kick-off heeft Avans ESB tijdens de Circular Textile Days op 14 en 15 september in Amersfoort het project al gepresenteerd op het innovatieforum. Hier werd een animatiefilm getoond. Verder prijkte er een poster van de circular textile value chain op een innovatiezuil. Ondernemers konden via post-its hun uitdagingen hierop plotten. Uitkomsten worden gebruikt voor het opstellen van een toekomstige onderzoekagenda voor “Redesigning the Circular Textile Value Chain. 

Een groep studenten van de minor Business Leadership and Sustainability ondersteunde de organisatie tijdens de Circular Textile Days. 

Praktijk, onderzoekers en deskundigen denken na over een duurzame waardeketen voor textiel: een ontwerp voor een gloednieuw systeem dat is aangepast aan de principes van de circulaire economie en bijdraagt aan de Sustainable Development Goals. Hiervoor is inzicht nodig in de uitdagingen van alle stakeholders. 

U kunt uw contactgegevens achterlaten als u samen wilt werken aan oplossingen of uw succesverhalen wilt delen.  

(i.s.m. het Lectorenplatform CE/Het Groene Brein)