Kunst ontmoet Wetenschap

Vier sprekers samengebracht op 16 november door Piet van Bragt, kunstenaar, verbeelden ieder op geheel eigen wijze een verbinding tussen kunst en wetenschap. Schrijver en filosoof Peter Delpeut vertelt voor een bomvolle zaal over onderzoek als een intiem zelfportret van de onderzoeker.
Uitvinder en neuro wetenschapper Raymond van Ee concludeert dat Kunst inspireert en Wetenschap concludeert en Willem Fermont vermengt beide werelden op onnavolgbare wijze, zodat je niet meer weet of iets kunst is of wetenschap en andersom.

Dit is in een notendop omschreven wat er tijdens het symposium ‘Kunst ontmoet Wetenschap’ ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Van Abbemuseum is gebeurd.

Lector Sustainable strategie and Innovation, Godelieve Spaas, speelt haar nieuwste lecture performance: het verhaal van Isabelle, een docente economie, die via de kunst op zoek gaat naar manieren van leren voor de economie van de toekomst. Het verhaal van Isabelle is onder andere gebaseerd op de voorstelling Digest the Future bij Avans Hogeschool.

Isabelle is het eerste verhaal uit de serie Other Economies: een onderzoek naar mogelijke spelregels en uitgangspunten voor een economie van Care Takers. Meer lezen? Het hele verhaal van Isabelle is vanaf januari te beluisteren en te zien op esbimpact.org.