Masterclass Duurzaamheid door Godelieve Spaas

Hoe kan artistiek onderzoek bijdragen aan duurzaamheid?

Is economie een oplossing voor alles? Kunnen we er de klimaatverandering mee afremmen? Armoede oplossen? Misschien wel. Toch moeten we ons ook afvragen of het wel een goed idee is om sociale en ecologische ontwikkelingen te laten sturen door winst.

Zijn er alternatieven denkbaar? Wat kan kunst betekenen in het bedenken en implementeren van alternatieven economieën? Wat kan ontstaan op het kruispunt tussen wetenschap en artistieke expressie? Deze dag gaan we aan de slag met concrete dilemma’s en ideeën.

Godelieve Spaas is lector Nieuwe Economie aan Avans Hogeschool. Ze onderzoekt en ontwerpt  nieuwe manieren van ondernemen waarin ecologie, samenleving, cultuur en economie met elkaar samenwerken. Ze combineert kunst, wetenschap, inheemse kennis & praktijk en deelt haar werk via open source podcasts, artikelen, lecture-performances en dialogen.

Godelieve is daarnaast bestuurder bij de Herenboeren en associate director van het Pari Center in Toscane, Italië, waar ze cursussen organiseert op het snijvlak van ‘art science and the sacred’.

Een voorbeeld van haar werk over de nieuwe economie is de podcast serie ‘De Tussenruimte’. Die kun je beluisteren via Spotify en Apple Podcasts

De masterclass vindt plaats in Podium Bloos (Speelhuislaan 155, Breda). Deelname is gratis en voor een lunch wordt gezorgd. Aanmelden kan voor 15 mei via bovenstaande knop. De masterclass staat open voor kunstenaars uit alle disciplines.