Nationale Dag van de Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO)

Op 24 mei vindt er bij Avans Hogeschool in Den Bosch de Nationale Dag van de Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs plaats. Je kunt je nog aanmelden via deze link.
Dagvoorzitter is Josefine Rook, zij was als voorzitter Studenten voor Morgen en organisator NDDHO 2016 al vroeg betrokken bij De Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Zij is ook co-founder van de Jonge Klimaatbeweging.
De openingsspeech wordt gehouden door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de grote gangmaker achter het onderzoek naar Circulaire Economie en Circulair Ondernemen.

In de middag zijn er verschillende parallelsessies over onder andere digitalisering, circulaire economie, sustainable developments goals. Lector SFA Marleen Janssen Groesbeek heeft de Bossche Bisschop de Korte uitgenodigd om zijn visie te geven op geloven en duurzaamheid. Hij zal vertellen over de encycliek ‘Geprezen zijt Gij’, die verwijst naar het Zonnelied, dat in 1225 door de heilige Franciscus van Assisi (1182-1226) werd geschreven. De encycliek beschrijft het streven naar een integrale ecologie, waarin zorg voor de schepping verbonden is met zorg voor de mensen aan de onderkant van de samenleving die lijden onder de consequenties van verspilling en uitbuiting.