Première De Salon – Een Nieuwe wereld in Chassé Theater Breda. 

Op 10 en 11 mei gaat De Salon:  Een Nieuwe Wereld in première in Chassé Theater Breda. Stadsgenoten en verhalen uit Breda krijgen in de voorstelling van theatergezelschap Stormkamer een podium. 

Fotografie: Stormkamer

We leven in een tijd dat er onvrede is over de wereld van nu. Van de democratie tot het kapitalisme, de aanpak van klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne: de systemen van vandaag lijken niet meer te werken zoals we zouden willen. Durven we deze systemen nog wel om te denken? En hoe ziet onze ideale wereld er dan uit? De Salon – Een Nieuwe Wereld is een, deels geïmproviseerde performance met de visionairs, entrepreneurs en activisten van vandaag. 

Sinds begin 2021 doet Stormkamer onderzoek naar ‘anders denken’. Leven in Nederland betekent dat veel voor ons wordt bepaald. De systemen oefenen invloed uit op hoe we wonen, zorgen, geld verdienen, omgaan met het klimaat en wat er op ons menu staat. Het zijn systemen die we gewend zijn omdat we ermee zijn opgegroeid. Maar als je uitzoomt of er met een andere bril naar kijkt, kloppen deze systemen dan nog wel?

Godelieve Spaas, Maarten van den Berg, Jip Kuiper, Theo Frentrop en Kees-Jan Mulder zijn pioniers in Breda die hier een uitgesproken visie over hebben. Samen met deze gasten en het publiek gaat Stormkamer tijdens deze Salon op zoek, naar een blauwdruk voor een nieuwe wereld binnen een theatrale beleving met live muziek, performance en beeldende kunst. 

Over Stormkamer

De naam Stormkamer ontleent zich aan de installaties die worden gebouwd, waarbinnen het publiek plaats neemt neemt op het podium: in het decor, tussen de acteurs, musici en sprekers. Tijdens deze ontmoeting gaan zij samen de dialoog aan over mening en moraal, stereotype en stigma, oordeel en vooroordeel.

Onder artistieke leiding van Hanna Van Mourik Broekman onderzoekt Stormkamer maatschappelijke thema’s en vertaalt deze naar interactieve, theatrale ontmoetingen. Tijdens de voorstellingen wordt het publiek uitgenodigd om op zoek te gaan naar hoe we vanuit verschillende perspectieven en meningen, samen deze wereld kunnen vormgeven. 

Tickets: stormkamer.nl/een-nieuwe-wereld/