25 november 2020

Video’s en podcasts

  • A beginners Utopia, podcast by Godelieve Spaas. Is there somewhere an economy that takes care of all life on Earth? An economy that benefits everyone? The people in this podcast just got started in their own way. They share their stories, their doubts, successes, dilemmas and dreams.
  • Utopia van beginners, podcast door Godelieve Spaas. Bestaat ergens een economie die zorgt voor al het leven op aarde? Een economie waar iedereen beter van wordt? De mensen in deze podcast zijn er ieder op een eigen manier gewoon aan begonnen. Zij delen hun verhalen, hun twijfels, successen, dilemma’s en dromen.
  • Symposium Kunst en Wetenschap. In 2019 bestond de Vereniging Vrienden van het Van Abbemuseum 25 jaar. In november 2019 werd in het kader hiervan het symposium ‘Kunst en Wetenschap’ georganiseerd . In de video is te zien spreker: Godelieve Spaas, lector Avans Hogeschool.
  • Workshop actieonderzoek, Exploring the Future door Tonnie van der Zouwen. Een impressie van deze workshop, waar deelnemers toekomstbeelden produceren met betrekking tot een uitdagende kwestie, gebruik makend van collectieve storytelling en collectieve realtime oogstervaring. Een methode die Tonnie ontwikkelt voor participatief actieonderzoek. De workshop creëert meer bewustzijn over de verschillen die we maken, vanuit welke perspectieven we naar onze wereld kijken en naar het probleem. Deze methode is geïnspireerd op de Digest the Future-prestaties in oktober 2019, maar in deze versie wordt de hele uitvoering door de deelnemers zelf gedaan.