Studententeam doet actieonderzoek tijdens internationale conferentie over ARTificial Intelligence

Het principe is weer bevestigd: Elke conferentie heeft het perspectief en de vragen van jonge mensen nodig. Van 14 t/m 18 november 2019 was ik met een team van zes studenten en twee begeleiders op pad naar de internationale conferentie in Linz, Oostenrijk. Met de trein. Dat was op zich al een hele belevenis.

Thema van de COS Conference 2019 was The Art of Intelligence – Backbone of Digitiazation. De studenten zijn met verschillende programma’s bezig bij de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM). HRM, Bedrijfskunde, minor Business 2030, minor Happiness management. Het studententeam wordt begeleid door twee coaches. De opdracht is om gedurende de driedaagse in een doorlopende ‘research stream’ te onderzoeken op welke manier menselijke relaties aandacht krijgen in het thema AI op de conferentie.

Avans COS team in actie

Het was geweldig om samen op te trekken. We noemen ze wel studenten, maar in feite zijn we in ons leven allemaal studenten. Ik leer dan ook zeker zoveel van hen als zij van mij.

Het waren drie leerzame dagen, waarin ik veel heb kunnen praten met mensen met verschillende achtergronden. Door verschillende lezingen, maar ook interessante gesprekken heb ik inzicht gekregen in de manier waarop kunstmatige intelligentie ons kan gaan helpen in het bedrijfsleven, maar ook in andere aspecten.”

Britt van Ooijen, student HRM

Aan het eind van de conferentie heeft het team een marktplaats georganiseerd, waarbij ze in speed dates hun inzichten deelden met andere deelnemers. Lees meer

Met dank aan Vivian Verbugt, Britt van Ooijen, Amjad Ibn Ahmed, Sanne Vellekoop, Floor Jansens, Tessa Hornikx en hun coaches Linda Reijs, Vincent Verwaal.