Symposium Continu Verbeteren en uitreiking Lean Six Sigma Green Belt

Hoe dragen we bij aan een betere wereld? En is verbeteren altijd meer?

Tijdens de opening van dit interessante symposium op 22 januari 2020, gingen Lector Ton van Kollenburg en Docente Anne van Hoof dieper in op deze vragen. En gaven hiermee het publiek stof tot nadenken. Het wordt tijd om verder te kijken dan het verbeteren van bedrijven, verder dan financiële verbetering, waarbij meer zeker niet altijd beter is!

Boeiend waren de presentaties van de multidisciplinaire studententeams. Tijdens de Minor Continu Verbeteren van Avans hebben zij zich gebogen over reële problemen binnen echte bedrijven. In slechts 5 weken wisten de studenten met Lean aanbevelingen te komen, die in veel gevallen voor substantiële verbeteringen zorgden, met maar liefst ongeveer 2 miljoen euro aan besparingen. Interessante vraag daarbij is, waarom zoveel gefocust wordt op financiële besparingen. Een mooi thema om verder uit te diepen. Los hiervan is deze minor een prachtig voorbeeld hoe onderwijs voor studenten en waardecreatie voor bedrijven samen komen!

Patrick ’t Hart en Jonathan Pieters belichtten tijdens hun keynote presentatie de rol van organisatie- en individuele waarden bij continu verbeteren. Spiral Dynamics leert je zien, dat je eigen waardesysteem je stuurt in je verbeteringen. Ga je voor financiële verbeteringen? Of kies je voor het verbeteren van welzijn, kwaliteit en duurzaamheid? Middels een interactieve sessie, konden aanwezigen zelf aan de slag om een beeld te krijgen van de heersende waarden binnen hun eigen organisatie.

Bekijk hier de sheets van het symposium.