Wet op behoud van creativiteit

In Brabant willen we graag dat iedereen zijn of haar aangeboren creativiteit moet kunnen benutten én ontwikkelen. Daarom ondertekenden in 2018 partners uit bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid de Wet op behoud van creativiteit, een manifest met zeven toekomstgerichte artikelen. In 2019 en 2020 organiseerden de ondertekenaars, wet-houders genoemd, diverse activiteiten waarmee zichtbaar werd hoe de Wet in de praktijk wordt gebracht. In 2021 gaan we de volgende stap zetten in de verzelfstandiging van de Wet op behoud van creativiteit.
Maandag 22 maart hebben we met een groep van ongeveer 45 wet-houders de toekomst van de Wet verkend aan de hand van filmpjes, korte interviews, een gedicht en reflectie op het voorstel. Uit de peiling bleek dat er voldoende animo is om nu door te pakken naar verzelfstandiging. Ook ontvingen we waardevolle feedback waarmee we het toekomstscenario nog beter kunnen maken.

Meer info: Esther Hartzema, Kwartiermaker Wet op behoud van creativiteit contact@wetopbehoudvancreativiteit.nlen https://www.wetopbehoudvancreativiteit.nl/