30 september 2022

Godelieve Spaas

Van Takers naar Care Takers

We maken deel uit van een prachtige planeet. De ecologische en culturele  diversiteit zijn een bron van leven, schoonheid, inspiratie en ontwikkeling en maken welzijn voor iedereen mogelijk. Het huidige economische denken overwoekert de aarde, de mensen en al het andere leven en maakt bijna alles tot productiemiddel en handelswaar.

Daar willen we verandering in brengen. Hoe werkt een economie die zorgt voor mensen, het leven en de aarde. Hoe worden we van Takers Care Takers?

Economie betekent letterlijk de manier waarop we ons huis of familie (Oikos) organiseren (Nomos).  Als de aarde ons huis is, dan zijn mensen, gemeenschappen, organisaties, planten, dieren en dingen haar bewoners. Als economie de regels van het huishouden is dan moeten we op zoek naar regels die zorgen alle leven en dingen op aarde.

  • We maken, bedenken en versterken verschillende alternatieve vormen van ondernemen.
  • We ontwikkelen handvatten voor ondernemers om een transitie te maken naar duurzaam ondernemen.
  • We verbeelden hoe het ook kan.

We laten zien dat het werkt vandaag, morgen en op de lange termijn. We helpen organisaties om het anders te doen. Dat doen we samen met studenten, denkers, doeners, overheid, bedrijfsleven, kunstenaars en andere vrijdenkers. Soms met kleine stapjes, soms ook radicaal of disruptief. We zijn alert, vernieuwend en dichtbij.